Slagwerkgroep

 

 

De slagwerkgroep staat onder leiding van Adrie van Werd en bestaat uit de drumband, mallet percussion corps (MPC) en jeugdslagwerkgroep.

 

Op donderdagmiddag start de jeugd om 17:00 uur met het repeteren van muziekstukken die speciaal voor hen geschikt zijn, zo kunnen ze op eigen niveau leren samenspelen en zullen ze te zijner tijd kunnen doorstromen naar de drumband of MPC. Naast deze groepsles volgen deze leerlingen op de donderdagmiddag ook individuele lessen.


Om 18:00 uur start de repetitie van de MPC. Dit onderdeel van de vereniging bestaat sinds 1997. Mallet betekent stokje waarmee klokkenspelen, xylofoon, vibrafoon en marimba's worden bespeeld. De muziekstukken die zij spelen worden aangevraagd door de leden zelf of opgezocht door de muziekcommissie. De MPC bestaat uit personen die ook in de drumband meespelen.


Om 18:45 voegen drumbandleden zich toe en wordt er gezamenlijk gerepeteerd. De drumband speelt meestal stukken die zij hebben gekregen of die worden gekocht of speciaal voor hen geschreven.

 

Naast de gebruikelijke gezamenlijke optredens met de hele vereniging gaat de slagwerkgroep al sinds jaar en dag naar het festival in Schoonhoven georganiseerd door de plaatselijke muziekvereniging T.A.V.E.N.U. Hier spelen ze 2 x 3 nummers voor een jury die hen voorziet van een uitgebreid juryrapport met opbouwende kritiek. In november 2017 mochten ze twee 1e prijzen in ontvangst nemen evenals de Teus Stigter prijs. Deze werd uitgereikt aan de grootste stijger in punten ten opzichte van het jaar ervoor.