Nieuws

Grote clubactie

Kunst na Arbeid Zegveld gaat verantwoord loten verkopen met de Grote Clubactie

 

Zaterdag 19 september start de landelijke lotenverkoop van de Grote Clubactie. Ook wij doen mee en we willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Dit jaar zetten we ons in voor de nieuwe majorettepakjes voor onze enthousiaste meisjes en meiden. Een lot kost €3,-, waarvan 80% (dus €2,40 per lot) direct naar onze clubkas gaat.

 

Verantwoord loten verkopen

Jeugdleden zullen via het verkoopboekje op een verantwoorde manier loten gaan verkopen. Zo staat op de voorzijde van het boekje een online verkooplink en QR-code, die verkopers kunnen delen of kopers op afstand kunnen scannen met hun telefoon. 

 

We gaan er met z’n allen vol voor en hopen ons doel te behalen met behulp van de steun van familie, vrienden en inwoners uit de omgeving! Juist nu kunnen we die extra steun goed gebruiken.


Afgelopen donderdag werd er geen muziek gemaakt bij KNA of het moeten de sjoelstenen geweest zijn. We hadden een gezellige nieuwjaarsborrel gepland staan waar helaas niet iedereen bij aanwezig was.

In memoriam

Tot ons grote verdriet moesten wij 22 december jl. kennis nemen van het overlijden van onze geliefde oud-dirigent Ties Wagensveld.

Ties is in 1990 naar KNA gekomen als dirigent voor de fanfare. Vrij spoedig daarna is hij ook begonnen als instructeur bij de drumband. Toen het idee van een Mallet Percussion Corps kwam was Ties daar meteen voor te porren en hartstochtelijk werkte hij mee aan de plannen en de realisatie daarvan.

In de loop van de tijd schreef Ties heel veel stukken voor de drumband en MPC. Hij schreef dit altijd "op maat", zodat iedereen op zijn/haar niveau gewoon lekker mee kon doen. De MPC speelt met kerst nog steeds de muziek die Ties destijds heeft geschreven.

In de tijd dat hij én dirigent én instructeur was heeft hij van de vereniging echt een eenheid weten te maken.

Onder leiding van Ties zijn we van één concert per jaar naar 2 concerten gegaan, dit was ook zijn idee omdat er anders erg veel tijd tussen de concerten zat.

Ook was het Ties zijn idee om met de drumband en MPC naar Schoonhoven te gaan voor een festival (Tavenu).

Jarenlang kwam hij op en neer vanuit Leusden naar Zegveld, met de auto of motor.

Zijn manier van instructie geven inspireerde ons en maakte ons beter.

Een anekdote van de voorzitter:

Ties zette een stuk bij de fanfare op de lessenaar met de naam: "Entrance and March of the peers" van Arthur Sullivan. Ik zat achter de drums. Regelmatig tikte Ties af en vroeg:"Weten jullie het verschil tussen een p en een f?"

Op die manier kwamen de blazers, maar ook de slagwerkers er achter dat je veel meer muziek uit muziek kan halen dan ze dachten. Dat was Ties; hij bracht de dynamiek terug in de muziek....en in de vereniging.

Een andere uitspraak die Ties deed was:"Ik blijf nergens langer dan 5 jaar". Het zijn er wat meer geworden; hij en wij hadden het erg naar het zin.

 

We zijn elkaar niet uit het oog verloren.

Toen we eind 2016 plotseling zonder dirigent voor de fanfare kwamen te zitten, kwamen we weer met elkaar in contact. Ties wilde wel een aantal keer invallen, totdat wij een vervanger hadden. De vervanger is nooit gekomen, Ties bleef met de woorden;"Als jullie me zat zijn hoor ik dat wel en als ik jullie zat ben horen jullie het wel." Het voelde alsof hij weer thuiskwam, de wederzijdse draad werd weer opgepakt alsof er geen jaren tussen hadden gezeten. Voor de gezelligheid en natuurlijk als hoorniste kwam zijn vrouw Anja mee.

Ties was een enthousiast dirigent, schreef er wel even een partijtje bij en was sociaal zeer betrokken.

Toen Ties zich in juni van 2018 ziek meldde hadden we nog volop plannen voor na de zomervakantie. Op dat moment niet beseffend hoe ernstig ziek hij was. Gelukkig hebben we nog veel stukken en arrangementen van Ties, zodat we regelmatig aan hem zullen denken.

 

Ties bedankt voor: je muzikaliteit, je vriendschap, je enthousiasme, gezelligheid en sociale betrokkenheid.

We gaan je missen

 


Dat was een geslaagde avond, met veel enthousiaste optredens van leerlingen met veel en weinig ervaring. Een optreden van een meisje op trompet die pas een paar maanden les heeft gehad. Knap gedaan met wat hulp van Renata. Uiteraard kwamen ook de blokfluiters aan bod onder leiding van deze zelfde Renata, die daarnaast ook de leiding had over de jeugdblazers. Deze laatste waren aangevuld met wat genoemd werd de grote kinderen.

De majorettes deden leuke shows op muziek van onder andere kinderen voor kinderen. De show met de cowboy werd enthousiast onthaald door de vele papa's, mama's, opa's, oma's en verdere familie in het publiek. 

Voor de voorzitter (Klaas) waren deze avond twee taken weggelegd, namelijk het aan-elkaar-praten van de avond en het dirigeren van de jeugdslagwerkgroep. Ook deze leden gaven alles om er geslaagde optredens van te maken. 

De avond werd afgesloten met een optreden van de majo's en jeugdblazers die samen de Cupsong ten gehore brachten. 

 

Ik kan wel zeggen dat het een zeer geslaagd uur was, wie weet voor herhaling vatbaar....


Wij zijn op zoek naar jou!

Vanaf 6 jaar mag je bij ons op majorette les komen.

Vind jij dit leuk?

Of wil je een keer komen kijken of je het leuk vindt?

 

Kom eens langs 

 

Wie           : Muziekvereniging Kunst Na Arbeid

Wat           : Open avond majorette

Waar         : De Milandhof, Sporthal

Wanneer   : donderdag van 18.15 – 19.00 uur

 

 

We zien uit naar jouw komst!

 

Voor meer informatie en aanmelden:

Saskia Oskam 06-10448180

saskia-oskam@hotmail.com 

Wij zijn op zoek naar jou!

Ben jij tussen de 8 en 88 jaar en bespeel je een instrument?

Of lijkt het je leuk om een slagwerk- of blaasinstrument te leren bespelen?

 

Kom eens langs

 

Wie          : Muziekvereniging Kunst Na Arbeid

Wat          : Muziek (leren) maken

Waar        : De Milandhof,  ingang Meijezaal

Wanneer  : donderdagavond

 

We zien uit naar jouw komst!

 

Voor meer informatie:

Claudia van Nieuwkerk 06-30440337 bestuur.kna@gmail.com Dankzij de statiegeldactie van Coop Zegveld Bremmer kunnen we €640,00 bijschrijven aan onze rekening.

 

Iedereen die hieraan heeft bijgedragen:

DANK U WEL!!!